In my ears

Idag var det tänkt att jag bara skulle plugga och plugga och plugga, precis samma plan som jag hade förra helgen. ”Tyvärr” ändrades planerna förra söndagen till att vara med Paula istället så nu har jag extremt mycket plugg hängandes över mig. Idag blev det inte heller riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var nöjd över mig själv för att ha tackat nej till att träffa Paula idag och tänkte att idag ska jag vara effektiv. Sedan började det. Jag vaknade sent och hann titta på två gossip girl avsnitt innan jag ens kommit i kläderna. När jag tillslut skulle börja med min engelskauppsats om jämnställdhet i Indien var det tomt i huvudet. Jag kollade lite instagram och my stories på snap. Till och med en youtube video eller två hann jag konsumera innan jag satte mig framför min tomma engelskauppsats igen. Då kom jag med den smarta idéen ”Paula har ju varit i Indien hon kanske kan hjälpa mig”. Antar att det var mer en ursäkt för att slippa plugga men två och en halv timme senare hade vi pratat om ALLT annat en Indien. Tillslut vid 6-tiden satte jag mig i alla fall och började plugga och nu har jag ändå typ hunnit med en fjärdedel av vad jag hade tänkt göra. Aja, det är bättre än inget iaf… Jag tänkte inte bara skriva om mitt usla pluggande idag utan jag kollade in här för att visa er mina favoritpoddar just nu och kanske ge er lite tips? Jag är en sucker för poddar och lyssnar mycket hellre på det än på musik när jag sitter på tåget. Kram!

Today I thought that I’d do lots of homework, which was just what i planned to do last sunday. ”Unfortunatly” my plans changed last sunday and I got to spend it with Paula instead so today I had a lot of homework to catch up with. I was happy with myself that I told Paula that I couldn’t meet her today and I thought that I’d be really effective today. Then it started. I woke up late and watched not one but two episodes of gossip girl before I even got dressed. When I finally started to write my english essay about ”equality in India” my head was totally empty and I couldn’t write a word. I checked instagram and all the my stories on  snapchat. I even watched a youtube clipp or two before I sat down with the computer again in front of my emty essay. Then I came up with the smart idea ”Paula’s been to India, perhaps she can help me”. I guess that it was more of an excuse to not do my homework but 2 and a half hour later we had talked about Everything but India. Finally, by 6 o’clock I started to write ad now I’ve pretty much done a quarter of what I thought I would. Atleast that’s better then nothing. Heré’s my favorite podcasts. They’re in Swedish tho so I guess they’re not that intresting for someone that speaks english… Bye!inodochlust

Det här är min absoluta favorit podd för tillfället! Petra och Linn pratar mycket om kärlek, relationer, inredning, kläder och deras vardag. Det låter inte alls spelat eller som att de har ett ”manus” utan man får uppfattningen av att man är den tredje kompisen. De kan både vara lite djupare och väldigt lättsamma men det är ändå en bra balans så den fungerar bra om man känner sig lite nere  och vill få feeling igen med hjälp av roliga dejtinghistorier och ytliga grejer som inredning blandat med Linns livsinsikter.

512

Zara och Noel pratar lättsamt om deras liv och roliga historier de hört eller upplevt. Man får höra om Zaras kändisliv i LA och Noels musikgrupp Hovet. De pratar om deras nya liv som 18 åringar, fester och kärlek. En skön och lättsam podd att lyssna på när man åker fram och tillbaka från skolan. Dock tycker jag att podden ibland känns för oplanerad och som att de inte har något att prata om vilket kan bli lite långrandigt.

FLORA_FRIDA_copy2

Flora och Frida baserar ofta deras poddar på ämnen t.ex. feminism, självkänsla, svartsjuka e.t.c. Flora har en lugn stämma som är skön att lyssna till och Frida berättar roliga historier. De kan vara ganska djupa och det är oftast ingen podd jag skrattar högt till. Ibland gillar jag denna podd jätte mycket och ibland inte alls men deras senaste avsnitt har varit bra så det är därför de är med här.

ales_och_sigges_banner_kvadrat2

Alex och Sigge är den podd som har flest lyssnar i hela Sverige och det kan jag förstå. Jag började lyssna på de för inte så längesen men tycker jättemycket om de. De kan vara väldigt djupa och ge en massor av tankeställare samtidigt som jag kan skratta högt åt hur de skämtar med varandra. Jag får känslan av att de inte har något ”manus” och det känns inte alls spelat. De har nästan alltid väldigt bra ämnen och podden är alltid välplanerad.

Jag lyssnar på poddarna i appen ”Podcaster”.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *